czwartek, 29 sierpnia 2013

Sałata strzępiasta z kurczakiem

Dziś proponuję lekką sałatkę z dodatkiem kurczaka. Znakomicie nadaje się na przystawkę podczas przyjęcia.




Składniki:

1 główka sałaty strzępiastej zielonej
1 podwójny filet z kurczaka
10 dag sera żółtego
3-4 rzodkiewki
4-5 kromek weki
1-2 łyżki oliwy
1-2 łyżki majonezu
1 mały jogurt naturalny
masło klarowane
oregano
bazylia suszona
sól
pieprz

Wykonanie:

Kromki weki pokroić w kostkę, wymieszać z oliwą, oregano i bazylią. Podpiec w piekarniku na złoty kolor. Mięso z kurczaka pokroić w paski i obsmażyć na maśle. Liście sałaty oczyścić, umyć i rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać wszystkie składniki. Doprawić do smaku. Podawać jako przystawkę.

Smacznego!


1 komentarz: