sobota, 30 listopada 2013

Gofry na wodzie mineralnej

Dziś na kolację gofry z dżemem truskawkowym i cukrem pudrem bo tylko takie lubi moja córcia.





Składniki:

3 szklanki mąki
3 jaja
0,5 szklanki cukru
0,5 szklanki mleka
1 szklanki wody gazowanej
1 łyżeczka sody
0,5 łyżeczki proszku


0,5 szklanki oleju

Wykonanie:

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, mleko, mąkę z proszkiem i sodą oraz wodę i wymieszać na gładką masę. Gofrownicę rozgrzać posmarować olejem a następnie smażyć gofry. Studzić na kratce, a następnie podawać z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Ja też najbardziej lubię te z cukrem pudrem :)
    Na wodzie mineralnej jeszcze nie jadłam czas spróbować :)

    OdpowiedzUsuń