poniedziałek, 20 maja 2013

Szynka nadziewana pastą czosnkową

Moją ulubioną przekąską w galarecie jest szynka nadziewana różnymi pastami. Dziś pasta z serka kanapkowego. Połączyłam go ze śmietanką, czosnkiem oraz natką pietruszki. A całość zalałam galaretą drobiową. Była doskonałą przekąską na urodzinowej imprezie mojej córki.




 Do przygotowania przekąski użyłam:

40-50 dag szynki tostowej
2 serki kanapkowe typu feta
1-2 ząbki czosnku
natki pietruszki
trochę śmietany

Wykonanie:

Ser roztarłam ze śmietaną dodałam zmiażdżony ząbek czosnku oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszałam. Posmarowałam szynkę i zwinęłam w ruloniki. Ułożyłam na półmisku i zalałam tężejącą galaretą drobiową.

Galareta:

1 szklanka bulionu drobiowego
6 gram żelatyny


Wykonanie:

Zagotować bulion, rozpuścić w nim żelatynę i pozostawić do ostygnięcia. Tężejącą galaretą zalać, wcześniej przygotowaną szynkę.
                                    Smacznego!


                                                    

2 komentarze: