czwartek, 11 lipca 2013

Młoda kapusta z koperkiem i zupą ogonową

W okresie wiosennym uwielbiam młodą kapustę z koperkiem zagęszczaną odrobiną zupy ogonowej i śmietany. Dzięki dodatkowi zupy kapustka ma wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Jest to nasz rodzinny przepis, który teraz zdradzam specjalnie dla moich czytelników.





Do przygotowania kapusty potrzebowałam:

1 główka kapusty
1/2 opakowania zupy ogonowej
1/2 szklanki śmietany
1 łyżkę octu
1-2 łyżki masła
pęczek koperku
vegeta do smaku

Wykonanie:

Kapustę poszatkować i wypłukać ( na wiosnę zawsze jest w niej dużo piasku). Następnie włożyć do garnka i lekko podgotować w niewielkiej ilości wody. Do podgotowanej kapusty dodać zupę rozmieszaną w śmietanie oraz masło. Całość doprawić do smaku vegetą i octem. Na samym końcu dodać posiekany koperek.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. W takim wydaniu młodej kapusty jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jadłam kapustę z koperkiem i zupę ogonową również ale raz na jednym talerzu to nie miałam okazji:)

    OdpowiedzUsuń