środa, 7 maja 2014

Sałatka z zupek chińskich" pięć smaków"

Przepis na tą sałatkę znalazłam tutaj. I choć podchodziłam do niej sceptycznie to postanowiłam ją wypróbować. Okazała się bardzo smaczna i zachęcam do jej wypróbowania.







Składniki:

30 dag piersi z kurczaka
4 łyżki przyprawy do chińszczyzny
4 łyżki oleju rzepakowego
250 gr mrożonej marchewki z groszkiem
1 por( biała część)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona papryka
2 zupki chińskie:pięć smaków"
6 łyżek majonezu
6 łyżek jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Filety pokroić, posypać przyprawą, polać 2 łyżkami oleju i odstawić na 1 godzinę. Marchew z groszkiem ugotować.  Pora pokroić w półplasterki, paprykę w kostkę. Na reszcie oleju usmażyć mięso. Makaron pokruszyć, dodać przyprawy z torebek i resztę składników. Zalać sosem wymieszać i zostawić na minimum 2 godziny żeby makaron zmiękł.

Smacznego!







3 komentarze:

  1. Cieszę się, że sałatka smakowała :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń