środa, 10 lipca 2013

Tartaletki z kremem ajerkoniakowym i truskawkami

Uwielbianym deserem moich najbliższych są kruche tartaletki z kremem waniliowym i owocami :)- w tym przypadku truskawkami. Dziś wykorzystuję gotowe babeczki ale piekę też własnoręcznie z tego oto przxepisu.





Ciasto kruche:

1 szklanka mąki
1/4 szklanki cukru pudru
1/4 kostki margaryny
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Z podanych składników zagnieść ciasto i mocno schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać foremkami, a następnie ciastem dokładnie wylepić foremki do tartaletek. Upiec na słomkowy kolor.

Wykonanie:

1 opakowanie kremu ajerkoniakowego do tortów- przygotować według przepisu i napełnić babeczki, na wierzchu poukładać truskawki.

Smacznego!

Tartaletki - akcja kulinarna
 

3 komentarze: