poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Kotlety schabowe faszerowane natką pietruszki

Ostatnio bardzo często na obiad robię kotlety faszerowane. Robi się je troszkę dłużej od zwykłych ale farsz nadaje kotletom nowego odmiennego smaku. Domownicy wręcz domagają się urozmaicenia tradycyjnych potraw, a i mi znudziły się takie oklepane gołe mięso.






6 kotletów schabowych lub drobiowych
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
10 dkg żółtego sera
1 pęczek natki pietruszki
1-2 łyżki majonezu
sól
pieprz
2 jaja
bułka tarta
tłuszcz

Kotlety doprawić i rozbić na płaty. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. do przestudzonej cebuli dodać starty na grubych oczkach żółty ser,czosnek i majonez . Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać natkę.

Na kotlety nakładać farsz złożyć na połowę , panierować i usmażyć na patelni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz