poniedziałek, 19 września 2016

Galaretka winogronowa

Jak już wczoraj pisałam, miałam trochę więcej winogronu niż zdołalibyśmy zjeść więc przerobiłam go na sok. A że córka chciała również galaretkę, więc odlałam litr soku i powstała galaretka. Takim oto sposobem i wilk syty i owca cała. Adruga partia powstanie z ciemnego winogronu.




Składniki:

0,9 litra soku z winogron
35 dag cukru
żel fix

Wykonanie:

Do garnka wlewamy sok, dodajemy żel fix i cukier. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 3 minuty, a następnie przelewamy do wyparzonych słoiczków. Zamykamy i odwracamy do góry dnem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Mniam! Ja teraz zdrowo z aplikacją kcalmar, więc lubię takie przepisy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Super opcja. Zdrowo, smacznie i naturalnie.

    OdpowiedzUsuń