piątek, 17 stycznia 2014

Zupa serowa z groszkiem i kulkami mięsnymi

Dziś chcę was namówić do przygotowania pysznej zupy serowej. Robi się ją błyskawicznie. Zaletą jest również to że jest bardzo syta.




Składniki:

2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki masła
4 serki topione kremowe
1 szklanka mleka
ok 2 litry bulionu
40 dag zielonego groszku
30 dag mięsa mielonego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz

Wykonanie:

W garnku rozgrzać masło, dodać mąkę i zasmażyć, ale nie rumienić. Rozprowadzić mlekiem oraz bulionem. Dodać groszek oraz rozdrobnione serki. Mieszać do momentu aż się rozpuszczą. Mięso przyprawiamy i robimy małe kulki, podsmażamy lub wrzucamy do zupy i gotujemy razem ok. 15 minut.

Smacznego!



1 komentarz: