wtorek, 3 lutego 2015

Tort owocowy II

Na sześćdziesiąte urodziny mojej mamy powstał bardzo duży tort. Mama była bardzo wzruszona  i w oczach pojawiły się łzy szczęścia. Również goście byli zachwyceni wyglądem oraz smakiem. Aby powstał tak olbrzymi tort wszystko wykonałam dwukrotnie.







Upiec 2 biszkopty z 5 jaj na dużej tortownicy lub blaszce i każdy z nich przekroić na 2 blaty.

Masa:

3 budynie śmietankowe bez cukru
6 żółtek

3 szklanki mleka
30 dag cukru
1 margaryna

Wykonanie:

Z mleka, cukru, żółtek oraz budyni ugotować budyń, a następnie połączyć go z margaryną. Do utartej masy dodać sok z 1,5 cytryny, a następnie masę podzielić na 4 części. Jedną część odłożyć do posmarowania góry i boków.


Dodatkowo:
2 galaretki: żółtą i czerwoną- rozpuścić osobno w 1 szklance wody i pokroić w kostkę i połączyć z jedną częścią masy.


3 banany
3 kiwi
1 puszka brzoskwiń

Wykonanie:

Owoce pokroić w plasterki.

Przełożenie:

  1. biszkopt
  2. masa
  3. plasterki kiwi
  4. biszkopt
  5. plasterki banana
  6. masa z galaretkami
  7. biszkopt
  8. masa
  9. plasterki brzoskwini
  10. biszkopt


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz