piątek, 14 sierpnia 2015

Ciasto ucierane z jagodami

Tak upalnie że nawet się myśleć nie chce, a co dopiero siedzieć przed kompem i pisać. Nic tylko by się w cieniu nad wodą siedziało. Ale mimo wszystko zachęcam Was do przygotowania szybkiego, ale pysznego ciasta.








Składniki:

1,5 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki oleju
3 jaja
3/4 szklanki cukru
2 czubate łyżki cukru waniliowego
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1,5 szklanki jagód
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Całe jaja ubić z cukrami, dodać mąkę z proszkiem, olej i sól. Wymieszać.
Kwadratową blaszkę o boku 22 cm, lub tortownicę o średnicy 22 cm, wyłożyć papierem, wylać ciasto, posypać jagodami i upiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Smacznego!

2 komentarze: