Składniki:
4 szt wafla
1 duża paczka podłużnych biszkoptów
1 słoik powideł śliwkowych
Masa:
15 dag drobnego kokosu
½ szklanki mleka
½ szklanki cukru pudru
2 kostki masła lub margaryny
2 kostki masła lub margaryny
Wykonanie:
Mleko zagotować i zaparzyć nim kokos. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając zaparzony kokos.
Pierwszy wafel posmarować powidłem przykryć drugim. Na wafle wyłożyć połowę masy kokosowej. Na masie ułożyć biszkopty i rozłożyć drugą część masy, przykryć trzecim waflem. Następnie wafel posmarować powidłem i przyłożyć czwartym waflem.
Smacznego!
Mleko zagotować i zaparzyć nim kokos. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając zaparzony kokos.
Pierwszy wafel posmarować powidłem przykryć drugim. Na wafle wyłożyć połowę masy kokosowej. Na masie ułożyć biszkopty i rozłożyć drugą część masy, przykryć trzecim waflem. Następnie wafel posmarować powidłem i przyłożyć czwartym waflem.
Smacznego!
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńMoja Mama taki robi,jest pyszny,wygląda jak torcik,tylko,że zawsze robi go z dżemem porzeczkowym, Twój wafel wygląda przepysznie i z pewnością świetnie smakuje.Kuszący deser.Pozdrawiam ciepło. (www.nogawkuchni.blogspot.com)
OdpowiedzUsuńKoniecznie muszę wypróbować ten przepis..no i jeszcze sporo innych z Pani bloga. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńO tak koniecznie wypróbuj, bo ja go uwielbiam :)
Usuń