Upiec biszkopt jasny
Upiec biszkopt różowy i część maki zastąpić dodając
wiśniowy kisiel
Upiec biszkopt ciemny o połowę
mniejszy od pozostałych ( z mniejszej ilości jaj)
masa budyniowa:
pół litra mleka
2 budynie śmietankowe bez cukru
4 łyżki cukru kryształu
1 cukier waniliowy
2 żółtka
1 kostka masła
Z mleka cukru, cukru waniliowego, żółtek i budyniu
ugotować budyń.
Masło utrzeć dodając przestudzony budyń.
masa z galaretką:
1
puszka brzoskwiń
2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe
¾ szklanki wody
Sok z owoców odlać, dodać wodę.
Rozpuścić galaretkę według przepisu, owoce pokroić w kostkę i dodać do tężejącej
galaretki
masa z nutellą:
40 dag kremu nutella
1 listek wafla
krem rozgrzać (na parze wodnej)
dodać pokruszony wafel, wymieszać
masa z bitej
śmietany:
0,5 l. śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny na 1/3 szklanki wody
Śmietanę ubić z cukrem, dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w wodzie.
PRZEŁOŻENIE CIASTA
biszkopt jasny
masa z nutellą
biszkopt różowy
masa budyniowa
ułożyć w poprzek paski z ciemnego biszkoptu
wolną przestrzeń wypełnić masą galaretką i
brzoskwiniami
masa z bitej śmietany
na wierzch przez sitko pokruszyć kakao