Do przygotowania króliczków potrzebowałam:
10 jaj
25 dag pieczarek
1 średnia cebulka
1 łyżka oleju
sól
pieprz
2-3 łyżki majonezu
szczypiorek
pieprz ziarnisty
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i przekrój wzdłuż na połówki.
Cebulę i pieczarki drobniutko posiekaj, uduś na rozgrzanym oleju i wystudź. Z jajek wyjmij żółtka i wymieszaj je dokładnie z pieczarkami. Dodaj łyżkę majonezu, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę.
Połówki jaj napełnij farszem. Na każdą połówkę wyciśnij szprycą do tortów majonez, tworząc główkę króliczka. Szczypiorek utnij na ukos i zrób uszy króliczka. Z kawałeczków żółtka zrób oczy, z ziarenek pieprzu noski.
Smacznego jajka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz