Upiec 2 biszkopty jasny i ciemny
Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
2 budynie waniliowe
25 dag masła
1 cukier waniliowy
4 łyżki cukru
Wykonanie:
Z mleka, cukru,cukru waniliowego i proszku budyniowego ugotować budyń. Wystudzić, a następnie połączyć z roztartym masłem.
Masa truskawkowa:
1/2 kg truskawek (mogą być mrożone)
3 galaretki truskawkowe
Wykonanie:
Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki, dobrze wymieszać a następnie lekko zagotować.
Masa śmietankowa:
1/2 litra śmietany kremówki
1 galaretka czerwona
2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić dodać cukier i tężejącą galaretkę.
Dodatkowo:
1 paczka okrągłych biszkoptów
Przełożenie ciasta:
Biszkopt ciemny, masa budyniowa, 1/2 masy truskawkowej, biszkopty, 1/2 masy truskawkowej, masa śmietankowa, biszkopt jasny, polewa.
Jestem w stanie napisać tylko.. Łał... Takie jest cudowne ;D
OdpowiedzUsuńCiast nigdy za wiele ! Pysznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńWow, ciacho olbrzym ;) Ładnie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Wygląda niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam serdecznie do polubienia mojego facebooka https://www.facebook.com/pysznosci.kociolek
ciacho wygląda rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńAleż wysokie! Wygląda imponująco :)
OdpowiedzUsuń