Ostatnio bardzo często na obiad robię kotlety faszerowane. Robi się je troszkę dłużej od zwykłych ale farsz nadaje kotletom nowego odmiennego smaku. Domownicy wręcz domagają się urozmaicenia tradycyjnych potraw, a i mi znudziły się takie oklepane gołe mięso.
6 kotletów schabowych lub drobiowych
2 cebule
3-4 ząbki czosnku
10 dkg żółtego sera
1 pęczek natki pietruszki
1-2 łyżki majonezu
sól
pieprz
2 jaja
bułka tarta
tłuszcz
Kotlety doprawić i rozbić na płaty. Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę drobno pokroić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. do przestudzonej cebuli dodać starty na grubych oczkach żółty ser,czosnek i majonez . Doprawić do smaku solą i pieprzem i dodać natkę.
Na kotlety nakładać farsz złożyć na połowę , panierować i usmażyć na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz