Ciasto kruche:
1,5 szklanki mąki
3 łyżki cukru pudru
4/4 kostki margaryny
4 żółtka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Z podanych składników zagnieść ciasto kruche.
Ciasto orzechowe:
4 białka
4 łyżki cukru
1 łyżka mąki
1 łyżka bułki tartej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
15 dag orzechów mielonych
Wykonanie:
Białka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, tartą bułkę i orzechy. Delikatnie wymieszać.
Masa serowa:
1 kg zmielonego sera
3/4 szklanki cukru
1 szklanka oleju
2 szklanki mleka
2 budynie waniliowe
2 jaja
4 żółtka
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Całe jaja, żółtka, cukier kryształ i cukier waniliowy utrzeć, dodając stopniowo ser, budynie, olej i mleko. Na blaszkę wyłożoną papierem rozłożyć kruche ciasto, następnie kupkami nałożyć ciasto orzechowe, wszystko zalać serem. Upiec.
Składniki masy:
½ litra mleka
2 żółtka
1 cukier waniliowy
3-4 łyżki cukru kryształu
2 budynie śmietankowe bez cukru
1 kostka masła
15 dag rodzynek
1 tabliczka czekolady.
Wykonanie:
Wykonanie:
Rodzynki sparzyć, czekoladę pokroić na drobne kawałki. Z mleka, cukru, cukru waniliowego, żółtek, budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń, rodzynki i kawałki czekolady, wymieszać. Masę wyłożyć na upieczony i zimny sernik. Wierzch posypać kakao.
Smacznego!
Smacznego!
Ciasto musi być bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuń