czwartek, 25 września 2014

Spagetti ze szpinakiem i serem Feta

Ciągle od kogoś słyszę że szpinak jest nie dobry. Ja jednak tak nie sądzę. Przygotowałam ostatnio makaron ze szpinakiem, z dodatkiem sera feta i śmietany. Obiad był pyszny i nawet córci posmakował.








Składniki:

1 opakowanie makaronu spagetti
50 dag szpinaku (u mnie mrożony)
1 opakowanie sera feta
400 ml kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Szpinak myjemy, rozdrabniamy i dusimy na oliwie. Do podduszonego szpinaku dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokruszony ser, mieszamy aż ser się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę, mieszamy. W garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Odsączony makaron łączymy z sosem.

Smacznego!

Obiad z Fetą!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz