poniedziałek, 3 czerwca 2013

Jajecznica z pokrzywą

Pokrzywa to skarbnica witamin, dla tego postanowiłam ją dodać do jajek. A ponieważ do jajek można dodawać praktycznie wszystko, więc połączenie jej z duszonymi pokrzywami smakuje bardzo dobrze. Do tego jeszcze pieczywo czosnkowe i śniadanie gotowe.




Do przygotowania śniadania potrzebowałam:

1 łyżka masła
1 szklanka pokrojonej pokrzywy
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
3 jajka
sól
pieprz

Wykonanie:

Pokrzywę myjemy, osuszamy i kroimy. Czosnek obieramy i siekamy. Pokrzywę podsmażamy na maśle, solimy i dodajemy czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą dodajemy jajka i smażymy tak jak lubimy, pryprawiamy solą oraz pieprzem.
                      Smacznego!

Zielnik Kuchenny 2013

1 komentarz:

  1. hmm z pokrzywą jeszcze o takiej nie słyszałam :)
    pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń