Pokrzywa to skarbnica witamin, dla tego postanowiłam ją dodać do jajek. A ponieważ do jajek można dodawać praktycznie wszystko, więc połączenie jej z duszonymi pokrzywami smakuje bardzo dobrze. Do tego jeszcze pieczywo czosnkowe i śniadanie gotowe.
Do przygotowania śniadania potrzebowałam:
1 łyżka masła
1 szklanka pokrojonej pokrzywy
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
3 jajka
sól
pieprz
Wykonanie:
Pokrzywę myjemy, osuszamy i kroimy. Czosnek obieramy i siekamy. Pokrzywę podsmażamy na maśle, solimy i dodajemy czosnek i cebulę. Gdy się zeszklą dodajemy jajka i smażymy tak jak lubimy, pryprawiamy solą oraz pieprzem.
Smacznego!
hmm z pokrzywą jeszcze o takiej nie słyszałam :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam :)