środa, 27 lutego 2013

Przepyszna zupa meksykańska

Bardzo lubię gotować dla mojej rodziny i rozpieszczać ich podniebienia. Aby mieć jak najwięcej czasu dla siebie od czasu do czasu przygotowuję potrawy z półproduktów. Taką szybką a zarazem smaczną potrawą, jest zupa meksykańska, ostatnio polubiła ją moja najmłodsza latorośl :). Robi się ją naprawdę błyskawicznie i tak też szybko znika z garnka.

Do przygotowania zupy potrzebowałam:
2,5 litra bulionu
50 dag mięsa mielonego
1 puszkę fasoli czerwonej
1 puszkę kukurydzy
1 słoik papryki konserwowej
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
ząbek czosnku
chili
Mięso podsmażamy na patelni, podsmażone wrzucamy do garnka z gotującym się bulionem, chwilę gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy a następnie pokrojoną w kostkę paprykę, fasolę z puszki i kukurydzę. Doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku a na talerzu posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz