niedziela, 1 lutego 2015

Sałatka ukraińska

Jeszcze jedna sałatka z dodatkiem grzanek. Ta sałatka jest równie smaczna. I znika bardzo szybko. Polecam.




Składniki;

1 mała kapusta pekińska
1 papryka czerwona
1 podwójny filet z kurczaka usmażony z solą i pieprzem
1 długi świeży ogórek 
3-4 kromki chleba tostowego
25-30 dag sera żółtego
mały słoik majonezu
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Wykonanie:

Fileta pokroić w kostkę i usmażyć z solą i pieprzem na łyżce oleju. Kapustę, paprykę i ogórka pokroić w dużą kostkę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z chleba i ziół przygotować grzanki. Sałatkę przełożyć do salaterki posypać grubo serem żółtym, a na wierzch posypać grzanki.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. zimą ja też wybieram sałatki z dodatkiem bardziej sycących składników...

    OdpowiedzUsuń