Składniki;
1 mała kapusta pekińska
1 papryka czerwona
1 podwójny filet z kurczaka usmażony z solą i pieprzem
1 długi świeży ogórek
3-4 kromki chleba tostowego
25-30 dag sera żółtego
mały słoik majonezu
zioła prowansalskie
sól
pieprz
mały słoik majonezu
zioła prowansalskie
sól
pieprz
Wykonanie:
Fileta pokroić w kostkę i usmażyć z solą i pieprzem na łyżce oleju. Kapustę, paprykę i ogórka pokroić w dużą kostkę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z chleba i ziół przygotować grzanki. Sałatkę przełożyć do salaterki posypać grubo serem żółtym, a na wierzch posypać grzanki.
Smacznego!
Fileta pokroić w kostkę i usmażyć z solą i pieprzem na łyżce oleju. Kapustę, paprykę i ogórka pokroić w dużą kostkę, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z chleba i ziół przygotować grzanki. Sałatkę przełożyć do salaterki posypać grubo serem żółtym, a na wierzch posypać grzanki.
Smacznego!
zimą ja też wybieram sałatki z dodatkiem bardziej sycących składników...
OdpowiedzUsuń