Składniki:
6 kotletów wieprzowych
10 pomidorków suszonych
50 dag pieczarek
1 duża cebula
10-15 dag wędzonego żółtego sera
sól, pieprz
2 łyżki musztardy
zioła: bazylia, oregano, tymianek
olej do smażenia
mąka, jajko i bułka tarta do panierki
Wykonanie:
Kotlety cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą, pieprzem i ziołami.
Pieczarki i cebulę obieramy i kroimy. Smażymy na oleju. Ser kroimy w dość grube paski. kotlety smarujemy z jednej strony musztardą, następnie nakładamy usmażone pieczarki, pokrojone pomidory i ser. Zwijamy w roladki i panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na małym ogniu, od czasu do czasu obracając. Podsmażone roladki umieszczamy w naczyniu żaroodpornym przykrywamy folią
aluminiową. Dopiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180 st.C ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz