Na dzisiejszy obiad przygotowałam kotleciki z pieczarek. To takie lekkie, proste i bardzo smaczne kotlety, a z dodatkiem surówki i ziemniaczków tworzą pyszne i syte danie. Polecam.
Składniki:
1/2 kg pieczarek
1 szklanka sera żółtego startego
cebula
4 jajka gotowane
1 jajko surowe
pęczek natki pietruszki
bułka tarta
sól
pieprz
masło, olej do smażenia
Wykonanie:
Pieczarki zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać
pieczarki, smażyć razem 6 minut, zestawić z ognia. Jajka i natkę drobno posiekać, dodać do podsmażonych pieczarek, doprawić solą i pieprzem. Wbić jajko, dodać ser żółty i bułkę tartą, wyrobić masę tak, by składniki się połączyły. Formować niewielkie kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz