Składniki:
filety z piersi kurczaka lub indyka
Wykonanie:
Mięso podzielić na kawałki, z których będzie można zawijać roladki. Rozbić, posypać vegetą.
Nadzienie szpinakowe:
paczka mrożonego szpinaku
pół opakowania sera feta
kilka ząbków czosnkupieprz
sól
vegeta
łyżka masła
Wykonanie:
Rozmrozić szpinak, podsmażyć na rozgrzanym maśle, dodać do smaku sól, pieprz, czosnek. Na końcu duszenia dodać pokruszoną fetę. Gdy feta się rozpuści, zdjąć szpinak z ognia i przestudzić. Na filety nakładać nadzienie i uformować w roladki. Każdą roladkę zawinąć w folię aluminiową i gotować na parze ok. 20 min. lub panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na głębokim tłuszczu.
Smacznego!
Szpinakowy farsz, mniam.
OdpowiedzUsuń