czwartek, 10 kwietnia 2014

Kaczuszki jajka faszerowane

Na świąteczny stół proponuję jajka faszerowane w formie kaczuszek. Takie jajka zafascynowały nawet moją córkę, która za jajkami nie przepada.Przepis zaczerpnięty tutaj






Składniki:

4 jajka
3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego
sól
biały pieprz
curry
do dekoracji:
ziarna pieprzu
 marchew


Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli i studzimy. Odcinamy wierzch i delikatnie wyciągamy żółtka, która następnie ugniatamy dokładnie widelcem. Do żółtek dodajemy serek śmietankowy i dokładnie łączymy. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz curry. Pastę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Dekorujemy robiąc oczy z ziaren czarnego pieprzu i dziobek z marchewki.

Smacznego!





Jajka na Wielkanoc Lekka WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IV

2 komentarze: