Upiec dwa cienkie biszkopty kakaowe
Masa serowa:
75 dkg zmielonego sera
10 dkg masła
30 dkg cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru)
bakalie
75 dkg zmielonego sera
10 dkg masła
30 dkg cukru pudru
8 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń waniliowy lub śmietankowy (bez cukru)
bakalie
Wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem. Następnie cały czas ucierając dodajemy kolejno żółtka, ser z budyniem i proszkiem do pieczenia oraz bakalie. Białka ubijamy na pianę i delikatnie mieszamy z masą.
Kulki orzechowe:
30 dkg orzechów mielonych
1 i 1/3 szklanki kwaśnej gęstej śmietany
3-4 łyżki cukru pudru
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki należy razem wymieszać. Połowę masy serowej wyłożyć na blaszkę ( blaszka musi być ta sama, w której był pieczony biszkopt ). Z masy orzechowej utoczyć kulki i układać na masie serowej. Całość przykryć pozostałą masą serową. Upiec sernik w temperaturze 180 st C.
Masa:
1 kostka masła;
2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2-3 łyżeczki mielonych orzechów
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać orzechy i rozpuszczoną kawę.
Przełożenie ciasta:
- biszkopt
- połowa masy
- sernik
- połowa masy
- biszkopt
- polewa
Smacznego!
Wspaniale wygląda ;) A jakiej blaszki pani użyła?
OdpowiedzUsuńJa piekłam na blaszce 20x26, a biszkopty z 4 jaj.
Usuń