czwartek, 17 listopada 2016

Roladki drobiowe z papryką, żółtym serem i ogórkiem

Dziś na obiad przygotowałam roladki drobiowe z papryką, ogórkiem i żółtym serem. Nie da się ukryć że wszystkim smakowały owe roladki. Polecam. Do panierowania użyłam mąki Szymanowskiej, a do smażenia oleju Polskiego rzepakowego.















Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka
1 ogórek korniszon
kawałek czerwonej papryki konserwowej
kilka pasków żółtego sera
natka pietruszki
sól
pieprz
1 łyżkę mąki Szymanowskiej
1 jajo
bułka tarta
olej Rzepakowy Polski do smażenia


Wykonanie:


Piersi układamy na desce, przykrywamy folią i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbitym mięsie układamy paseczki papryki, sera oraz ogórka posypujemy posiekaną natką pietruszki. Boki mięsa zawijamy do środka, a następnie zwijamy roladkę. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, często obracając na drugą stronę.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Pychotka, uwielbiam takie roladki, zjadłabym z wielką chęcią na obiadek.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń