Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka1 ogórek korniszon
kawałek czerwonej papryki konserwowej
kilka pasków żółtego sera
natka pietruszki
sól
pieprz
1 łyżkę mąki Szymanowskiej
1 jajo
bułka tarta
olej Rzepakowy Polski do smażenia
Wykonanie:
Piersi układamy na desce, przykrywamy folią i rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbitym mięsie układamy paseczki papryki, sera oraz ogórka posypujemy posiekaną natką pietruszki. Boki mięsa zawijamy do środka, a następnie zwijamy roladkę. W razie potrzeby spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane roladki panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju, często obracając na drugą stronę.
Pychotka, uwielbiam takie roladki, zjadłabym z wielką chęcią na obiadek.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)