Składniki
20 dag makaronu kokardki
20 dag sera żółtego
20 dag szynki konserwowej
1 duża papryka
1 świeży ogórek
1 cebula czerwona
puszka kukurydzy
sól, pieprz
2 łyżki majonezu
Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie posklejał.
Ser żółty kroimy w mniejszą kostkę a szynkę w paski
Paprykę myjemy wydrążamy gniazda nasienne. Paprykę i cebulę czerwoną kroimy w kostkę.
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż i kroimy w półplasterki
Wszystkie warzywa przekładamy do miseczki, dodajemy osączoną kukurydze z puszki. Doprawiamy solą , pieprzem i mieszamy z majonezem.
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie posklejał.
Ser żółty kroimy w mniejszą kostkę a szynkę w paski
Paprykę myjemy wydrążamy gniazda nasienne. Paprykę i cebulę czerwoną kroimy w kostkę.
Ogórka obieramy, kroimy wzdłuż i kroimy w półplasterki
Wszystkie warzywa przekładamy do miseczki, dodajemy osączoną kukurydze z puszki. Doprawiamy solą , pieprzem i mieszamy z majonezem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz