Składniki:
2 paczki tortellini z mięsem
8 dużych pieczarek
20 dkg szynki suchej
Wykonanie:
Tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, pieczarki pokroić w plasterki i poddusić szynkę pokroić w paski.
Sos śmietanowy:
250 ml wody
250 ml śmietanki 30%
1,5 kostki bulionu drobiowego
2 jajka
2 łyżki mąki
15 dag sera mozzarella w wiórkachWykonanie:
Jajka roztrzepać, kostki rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać śmietanę i zagęścić mąką. Wymieszać składniki z sosem śmietanowym, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartą mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C na 20-25 minut.
Smacznego!
Pychota!
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńoo, rewelacja :D
OdpowiedzUsuńPS. Zapraszam na mały konkurs urodzinowy :)
Apetycznie wygląda, a na dodatek ja mam słabość do tortellini:)
OdpowiedzUsuń