sobota, 21 grudnia 2013

Ciasteczka kwiatuszki

Ten przepis podpatrzyłam tutaj spodobał mi się ich wygląd, a i sposób ich wykonania nie jest skomplikowany. Wystarczy podejrzeć tutaj a na pewno poradzisz sobie z ich wykonaniem. A na świątecznym stole królować będą samodzielnie wykonane ciasteczka.








Składniki:


gotowe ciasto francuskie
marmolada wieloowocowa na środek kwiatuszka
cukier puder do posypania

Wykonanie:

Ciasto rozwijamy, dzielimy, rozcinając na kwadraty. Nacinamy wewnątrz narożniki na kształt litery L, ale tak by całkowicie nie przeciąć boku, łapiąc za rogi ciasteczek, zlepiamy je razem na środku. Potem na środek ciasteczek nakładamy kleksiki z marmolady. Pieczemy ok 10 min. w temp 220- 225 st. C. Można oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!


Wigilia 2013


1 komentarz: