Jakiś czas temu zgodziłam się na współpracę z firmą Polskie Młyny. Tym razem otrzymałam płatki owsiane oraz Olej Polski. Z dodatkiem tych produktów przygotowałam dzisiejszy obiad.
Składniki:
500 g mielonego mięsa z indyka
sól, pieprz
1 jajko
1 cebula
1 ząbek czosnku
łyżeczka oregano
3 łyżki płatków owsianych Polskie Młyny
bułka tarta
Olej Polski
Wykonanie:
Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na odrobinie oleju.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, płatki owsiane, cebulę, sól, pieprz i oregano. Mieszamy.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoto z obu stron.
Smacznego!
Tak bardzo uwielbiam tradycyjne kotlety, że nie wiem czy odważyłabym się na taką mieszankę. Nie mniej jednak, przepis bardzo oryginalny :)
OdpowiedzUsuń