Składniki:
2 galaretki truskawkowe
50 dag truskawek
Wykonanie:
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na plasterki. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody i do gorącej wrzucamy pokrojone truskawki. Tak przygotowaną galaretkę przelewamy do silikonowej formy na babkę. Pozostawiamy do zastygnięcia.
400 ml. śmietany kremówki
1 galaretka cytrynowa
20 dag truskawek
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Śmietanę ubijamy, łączymy z chłodną galaretką. Wykładamy na zastygniętą warstwę truskawkową, w środek wciskamy truskawki i ponownie pozostawiamy do zastygnięcia.
20 dag pokruszonych biszkoptów
1 galaretka cytrynowa
Wykonanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, mieszamy z pokruszonymi biszkoptami, a następnie wykładamy na zastygniętą masę śmietanową. Po zastygnięciu ciasto wyciągamy z formy.
Smacznego!
pyszności:)
OdpowiedzUsuńAnetko piękny torcik :) uwielbiam takie z galaretką :)
OdpowiedzUsuńSkorzystam z przepisu! wygląda to bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń