Składniki:
1 opakowanie rurek Cannelloni
50 dag mięsa mielonego
3 ząbki czosnku
olej
50 dag pieczarek
4 łyżki masła
3 szklanki mleka
1 kostka rosołowa
sól
pieprz
Wykonanie:
Mięso podsmażamy z czosnkiem na oleju. Pieczarki czyścimy i kroimy na drobne kawałki podsmażamy na łyżce masła. Z reszty masła i mąki robimy sos beszamelowy, podlewamy mlekiem i mieszamy, aby nie powstały grudki. Do gorącego sosu dodajemy kostkę rosołową oraz podsmażone pieczarki, doprawiamy sola oraz pieprzem. Część sosu dodajemy do podsmażonego wcześniej mięsa, mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surowe rurki napełniamy mięsem, układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem. Napełnione rurki układamy jednowarstwowo polewamy pozostałym sosem i zapiekamy pod przykryciem 15-20 minut w 200 st.C, zdejmujemy folię posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy kolejne 15 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz