Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 brokuł
1 małe opakowanie pestek z dyni
1 opakowanie sera mozzarella w wiórkach
1 sałata lodowa
kilka kromek chleba tostowego
4 jajka
1 puszka kukurydzy
1 łyżka masła
1 łyżka masła
Sos:
3 łyżki śmietany
3 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
zioła prowansalskie
Fileta pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na półtwardo. Jajka ugotować na twardo. Chleb pokroić na małe grzanki i podsmażyć na maśle złoty kolor.
Składniki sosu połączyć.
Sałatę lodową porwać na kawałki, dodać brokuł i połączyć z częścią sosu i wyłożyć na duży półmisek. Na sałatę wyłożyć wystudzonego kurczaka a na kurczaka kukurydzę zalać resztą sosu. Wokół sałaty poukładać jajka pokrojone na ćwiartki. Sos posypać pestkami dyni i serem mozzarella a następnie grzankami.
Smacznego!
Trafiłam na stronkę przez przypadek, przepis powyższy sprawdzony i bardzo pyyyyyszny. Super czosnkowa sałatka oczywiście dla osób lubiących czosnek :) Pozdrawiam i testuje dalej
OdpowiedzUsuń