Ciasto na naleśniki:
1 szklanka mąki pszennej
3/4 szklanki rozcieńczonego
wodą mleka { w porcji pół na pół }
2 jaja
1 łyżeczka oliwy
sól do smaku
Wykonanie:
Z wymienionych składników przygotować ciasto i usmażyć cienkie naleśniki.
Nadzienie:
2 filety z kurczaka
4 plasterki szynki
8 plasterków twardego
sera żółtego
1 mały słoiczek
zielonego pesto
2 jaja
bułka tarta
masło klarowane
Wykonanie:
Filety przekroić wzdłuż na 2 części , doprawić i usmażyć na maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki wg kolejności: plasterek sera żółtego, mięso z kurczaka, pesto, plasterek szynki, plasterek sera. Naleśniki złożyć w kopertę, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Filety przekroić wzdłuż na 2 części , doprawić i usmażyć na maśle. Wierzch każdego naleśnika cienko posmarować pesto i układać składniki wg kolejności: plasterek sera żółtego, mięso z kurczaka, pesto, plasterek szynki, plasterek sera. Naleśniki złożyć w kopertę, panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz