Składniki:
1/2 małej główki białej kapusty
1 większa marchewka
1 cebula
1 jabłko
3 łyżki posiekanego koperku lub pietruszki
2 łyżeczki cukru
sól
pieprz
sok z cytryny
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, zasolić i pozostawić aby zmiękła. W tym czasie oczyszczoną marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach oraz posiekać cebulę oraz koperek. Wszystko wymieszać z dodatkiem oliwy. Doprawić do smaku.
Smacznego!
Domowe surówki, są najlepsze.
OdpowiedzUsuńbardzo dobra surowka, dziekuje za pzepis
OdpowiedzUsuńwłaśnie po spożyciu ... wyszło super w/g przepisu :)))
OdpowiedzUsuńP.Anetko .... co prawda znalazłem ... ale może coś z buraczków , ale surowych ?
Pozdrawiam i czekam :))))))))))