Strony

piątek, 6 grudnia 2013

Zupa z kurczaka i fasoli szparagowej

Czy u was równie nieprzyjemna pogoda? Bo u mnie nie dość że wieje to jeszcze pada śnieg. Ale dobrze że przywrócili dostawę prądu, bo myślałam że dzisiaj już nic nie napiszę. A na tak nieprzyjemną i chłodną pogodę polecam pożywną zupę z fasolą szparagową i kurczakiem. Zapraszam.





Składniki:

25 dag fasolki szparagowej zielonej
3,5 szklanki bulionu z kury
Po 1 gałązce świeżej zielonej natki pietruszki , koperku, estragonu
1 ząbek czosnku
1 op makaronu ryżowego (nitki)
35 dag chudego ugotowanego kurczaka
sol
pieprz


Wykonanie:

Kurczaka umyć i ugotować z dodatkiem przypraw, gdy będzie miękki  wyjąć, a do wywaru dodać pokrojoną fasolkę i chwilkę razem podgotować. Następnie dodać makaron i pokrojone na paski mięso z kurczaka. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ja dodałam trochę więcej bulionu, ponieważ lubię bardziej wodnistą zupę.

Smacznego!



1 komentarz: