Oto kolejne etapy przygotowania.
Składniki:
1 pierś indycza
30 dag mięsa mielonego z szynki
po pól strąka czerwonej i żółtej papryki
1/2 pęczka natki pietruszki
6 naleśników
20-30 dag szynki
sól
pieprz
czosnek
Wykonanie:
Fileta rozbić przez folię na duży płat. Przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso mielone przyprawić czosnkiem, solą oraz pieprzem według własnego gustu. Paprykę pokroić w kostkę, a pietruszkę posiekać ( można również użyć mrożonej). Na rozbitym i przyprawionym filecie rozłożyć warstwę mięsa mielonego, posypać kolorową papryką oraz natką pietruszki. Na naleśnikach rozłożyć plasterki szynki tak, aby przykryły całą powierzchnię, a następnie zwinąć w ruloniki i ułożyć w piramidkę na środku fileta. Następnie całość zwinąć w roladę, zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego do 180 st C piekarnika i piec ok 1 godziny. Wystudzić. Po wystudzeniu pokroić na grube kromki, ułożyć na półmiskach i zalać tężejącą galaretą. Wstawić do lodówki do zastygnięcia galarety.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz