Składniki:
2 szklanki mąki
1 łyżeczka soli
4 jajka
1 1/4 szklanki mleka
1,5 szklanki wody
2 cebule
3 szklanki posiekanej białej kapusty
3 łyżki masła lub oleju
sól
pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno posiekać i ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę zeszklić na tłuszczu. Z mąki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na naleśniki. Kapustę odgnieść i wraz z cebulą dodać do ciasta. Z białek ubić pianę i wymieszać razem z ciastem. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem i smażyć placuszki.
Smacznego!
Równie dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńHmmm i tak same zajadałaś? Ciekawy przepis, nawet bardzo. Fascynujący wręcz. Jak dla mnie bardzo oryginalny.
OdpowiedzUsuńDziękuje za wartościowy wpis w akcji placuszkowej
Są tak pyszne że nie wymagają żadnych dodatków. Dziękuję za uznanie :)
Usuń