Strony
▼
wtorek, 9 kwietnia 2013
Pierś kurczaka faszerowana bananem
Już od dawna nosiłam się z zamiarem wypróbowania owego przepisu, który pochodzi ze zbioru koła gospodyń wiejskich. Jakoś nigdy nie miałam odwagi na łączenie takich smaków aż do chwili kiedy to miałam dość sporą ilość bananów. Wtedy to piekłam placuszki, cista z ich dodatkiem a na koniec było mięsko z ich zawartością. Muszę przyznać że nawet całkiem smaczne.
4-5 piersi z kurczaka
2 banany
sól
pieprz
mąka
jajko
bułka tarta
Umyte i osuszone piersi rozbijamy na kotlety i przyprawiamy solą i pieprzem. Na tak przygotowane mięso kładziemy kawałek banana i składamy w kopertę, a następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.
bardzo oryginalny pomysł :))) muszę kiedyś przetestować :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i czekam na kolejne ciekawe inspiracje,
Olinka - Smakowy Raj
ps. dodaje się do podglądaczy :))
Ciekawe połączenie;)
OdpowiedzUsuńDosłownie nie wiem co powiedzieć...nie mogę sobie wyobrazić takiego połączenia smaków?
OdpowiedzUsuńdokładnie, ja również nie potrafię..
OdpowiedzUsuń