Strony

czwartek, 24 kwietnia 2014

Babka cytrynowa

Dziś zaległy wpis, miał być przed świętami, ale jakoś tak wyszło że nie zdążyłam go opublikować. Ale babki cytrynowe można upiec nie tylko na święta.










Składniki:

1 margaryna
2 3/4 szklanki mąki tortowej
1 1/4 szklanki cukru pudru
5 jaj
1 mały proszek do pieczenia
3-4 łyżki soku z cytryny i skórka z niej otarta

Wykonanie:

Mąkę zmieszać z proszkiem, margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym jajku, oraz dodawać stopniowo mąkę, nie przerywając ucierania. Dodać sok i skórkę z cytryny. Formę natłuścić, wysypać tartą bułką, przełożyć ciasto. Piec 1 godz. w 180 st.C


Smacznego!





Wielkanocne Smaki - edycja IV Babki i babeczki

1 komentarz:

  1. Rzeczywiście nie trzeba świątecznej okazji na taką bakę!!

    OdpowiedzUsuń