Ciasto kruche:
1 szklanka mąki
1/4 szklanki cukru pudru
1/4 kostki margaryny
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Z podanych składników zagnieść ciasto i mocno schłodzić. Schłodzone ciasto rozwałkować, wycinać foremkami, a następnie ciastem dokładnie wylepić foremki. Upiec na słomkowy kolor.
Krem:
1,5 szklanki mleka
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
cukier do smaku
1 kostka masła
Z podanych składników ugotować budyń, a przestudzony połączyć z roztartym masłem.
Gotowym kremem napełniać babeczki i ozdabiać kandyzowanymi owocami.
O ja też uwielbia takie babeczki, faktycznie bardzo przykuwają wzrok :)
OdpowiedzUsuńTwoje babeczki wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj